10 Eylül 2017 Pazar

Aleyna Tilki ve Bay Darcy Üzerinden Bir Toplum İncelemesi

Merhaba!

Nalaka dediğinizi duyar gibiyim. Aa hemen celallenmeyin rica ediyorum. Açıklamama müsaade buyurun. 
Aslında her zaman nedenini düşündüğüm ama bu sıralar çokça gözlemlediğim bir halden bahsedeceğim. Toplum içimde sessiz duran insanlardan nefret etmek! Sbam! Evet insanların büyük bir kısmının nefretini susarak kazanmış bu azınlık hakkında konuşacağım. Sbam!. (Magazin efekti yaptım) 
İnsanlar toplumda çok konuşanları, sesi çok çıkanları daha çok seviyorlar halbuki sana fırsat vermiyor işte ondan nefret etsene, adam lafı sana düşürmüyor. Ama yook ille de konuşmayan sinsi konuşmayan cin fikirli! Kadın diyor ki susuyor kim bilir ne düşünüyor da susuyor. Çok konuşan karşısına geçip küfretse içi dışı bir, dobra bi kişi olur ama karşına geçip susan insan: fena fikirli! İlle her konuda düşünmeden konuşacaksın, uzmanı olmadığın her alanda fikir beyan edeceksin. -Bu bir genelleme yazısı değildir bu blogun yazarı genellemelerden nefret ediyor.- 


E şindi bunu Aleyna Tilki ve Bay Darcy'ye nasıl bağlayacaksın diye merak ederseniz -ki inşallah ediyorsunuzdur- hemen bağlıyorum. Aleyna Tilki ilk şarkısını çıkardıktan beri gündemimizden düşmüyor, düşemiyor. Çünkü biliyorsunuz kızın adını müdür dahi biliyor, durun hemen alkışlamayın bunda ne var ben daha nelerden bahsedeceğim (!) Bildiğimiz gibi sayın Tilki mütevazı kelimesini İstanbul'da bir semt adı zannediyor. Herkesin de onun bu huyu üzerine söyleyecek bir lafı var sözde esefle kınıyorlar ama bence herkes takdir ediyor, saygı duyuyor. Çünkü saygı görmek istiyorsan kendini tereddütsüz övmen gerekiyor mütevazılığa asla tamah etmek yok. Ben Aleyna Tilki'yi bir konuda tebrik ediyorum toplumumuzu iyi anlamış. Başarısı da bunu açıklıyor. Listelerde yukarılarda kalmaya devam eder bence. (Bakın nasıl da müzik camiasındanmışım gibi konuştum ben de yavaş yavaş çakıyorum davayı)


Bıçağın keskin olmayan diğer tarafında ise Bay Darcy bulunuyor. Adam yaratılmışlar dünyasının ayrı bir kategorisine ait biri olarak tanımlanıyor ama konuşmaktan hoşlanmıyor diye herkes onu tefe koyuyor, Lizzy dahil. Ne olmuş iki üstten baktıysa yani ne var ne? Adamın adını müdür değil de Derbyshire'ın yarısı biliyor diye mi alkışlamıyorsunuz? 
Genelde toplumun "sessiz olduğu için sinsi olduğu düşünülenler" kısmında olduğumdan olacak biraz öfkelendim. Neyse zaten ben herkes hararetle konuşurken birden sessizleşiyorsam kafamda blog yazısı toparlıyorumdur beni kendi halime bırakırsanız aranıza dönerim. Dönersem zaten sizinimdir, dönmezsem hi.. tamam kötü oldu kabul.


Resimler Pinterestten..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder