2 Haziran 2016 Perşembe

KPSSZEDE

    Merhaba!

    Yorucu bir senenin ardından yeniden yazabiliyor olmak güzel aslında yazmaktan daha güzel olan bir şey varsa o da bu senenin ardından burada ve bu saatte hala akıl sağlığımı kaybetmemiş olmak. Kaybetmiş de olabilirim gerçi neyse tartışmayalım beynim sırası değil.
    Bu sene sınıfça bir Whatsapp grubu oluşturduk ve oradan haberleşmeye karar verdik. Sene boyunca bu grup bir sürü garipliklere göğüs gerdi ve fark ettim ki herkesin nevi şahsına münhasır bir Whatsapp kişiliği var bu sebeple yazının konusunu "Gurur ve Önyargı karakterlerinin bir whatsapp grubu olsa kim nasıl davranırdı " sorusu oluşturacak ya da kısaca neden atanamayacağımla ilgili şeyler de diyebiliriz.
   Bir kere grubun kurucusu kesinlikle grubun çeşitli kombinasyonlarla evliliklere gebe olabileceği düşüncesiyle Mrs. Bennet olurdu. Ve amacı çok dikkat çekmesin diye Bay Darcy'yi ve Bingley'in kız kardeşlerini de eklerdi guruba.
   Caroline sırf onların düşeceği durumlara gülmek için kalırdı grupta diğer kız kardeş şöhretine gölge düşürecekler diye hemen çıkardı. Bay Darcy'de nezaketen ilk anda çıkmazdı kesin ama bir ara sessiz sedasız gruptan ayrılmayı düşünürdü. Mr. Bennet da biraz güleyim diye desteklerdi kesin. Kitty ve Lydia grupta susturulamayan kişiler olurlardı. Gruba alakasız capsler atarlardı şüphesiz.  Lydia tüm subayların da grupta olmasını isterdi büyük ihtimalle ama kişi kotasını aşacağından Lydia onlarla özelden ayrı ayrı konuşurdu.

    Mrs. Bennet başkasına yazacakken yanlışlıkla bu gruba atılmış süsü vererek düğün mekanı fotoğrafları ya da gelinlik fotoğrafları atardı herhalde.  Mary de yanlışlıkla olmuş süsü vererek ağır felsefi cümleler yazar sonra da bir sürü özür dilerdi.
    Lizzy sadece gerektiğinde konuşur ama grupta hiç konuşmayanlara da laf çarpmaktan geri kalmazdı. Caroline domuz emojisi falan atardı herhalde cevap olarak. Caroline sadece Bay Darcy'ye yönelik ve kimseyi ilgilendirmeyen sorular sorar sanki özelden de konuşuyorlarmış izlenimi vermeye çalışırdı kesin, ama Bay Darcy ona cevap vermezdi büyük ihtimalle.


    Bay Collins gruba zorla kendini dahil ettirip her kıza yürürdü kuvvetle muhtemel. Bingley'nin gruptaki gerilimleri hiç farketmeyip herkese tatlı tatlı cevap vereceğiyse su götürmez bir gerçek. Jane de ona birkaç gülen ifade yollardı herhalde ama Mrs. Bennet Jane'in telefonunu ele geçirip bir kaç kalp yollamayı ihmal etmezdi kesin.
   Grupta sürekli bir etkinlik planı yapanın Mrs. Bennet olacağını hepimiz tahmin ederiz herhalde ilk su koyverenin de Bay Darcy olacağını. Tüm bu olanlar karşısında Lizzy dayanamayıp grubu silerdi herhalde annesinin zavallı sinirlerini hiçe sayarak.  Hasılı, bu Whatsapp grubu 3 evliliğe (Lizzy, Jane, Charlotte) bir kocaya kaçmaya (Lydia) 3 de evde kalmaya (Caroline, Mary, Kity) şahit olur en karlı çıkan da Mrs. Bennet olurdu.
   Beni affedin KPSS hasar bırakmadan geçemezdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder