4 Mart 2015 Çarşamba

Erkeklerin Daha Önemsiz Kısmı

Merhaba!
Bazı kitap cümleleri vardır ki ilk okuyuşta beni hayrete düşürür ikinci okuyuşta büyüler ve üçüncü okuyuşta kafama bir şeyleri dank ettirir. Birazdan yazacağım söz işte tam da özetlediğim gibi. Bu söz Jane Austen'in Northanger Manastırı kitabında yazdığı bir söz ve Jane Austen'den ezberlediğim ilk kitap cümlesi. "Erkeklerin daha önemsiz olan büyük bir kısmının gözünde kadınların ahmaklığı şahsi cazibelerini fevkalade artırır." Jane Austen bu sözü 200 küsür yıl önce yazmış ama günümüzde hala geçerli olduğu su götürmez bir gerçek! Siz hiç arkadaşlarınızla konuşurken yanınıza bir erkek gelince değişen kızlara şahit oldunuz mu bilmem ama benim lise yıllarım böyle acıklı manzaraları seyrederek geçti. Hem kendi adıma hem de hemcinslerim adına utançtan yerin dibine girdiğim anlardır bunlar. Olayların seyri genel olarak şöyledir boş derste ya da tenefüste kalabalık bir kız grubuyla tabiri caizse geyik yaparken ortama bir erkeğin giriş yapmasıyla aslında sıradan olan konular atom parçalamayla kıyaslanmaya kadar gider, kızlarda en saçma espriye şiddetli kahkahalar atma göz bebeklerinde büyüme ve olağanüstü bir fikir birliği semptomları gözlenir. Az önce sakin sakin muhabbet ettiğiniz arkadaşlarınızın yoldan geçen herhangi bir insan gibi yabancı görünmeye başlamasıyla bendeniz ortamdan sıvışırım.


Çok mu abartıyorum bilmem ama benim hayatımdaki bazı kızlar hep böyleydi. 


Tabi ki bu sözler Jane Austen'in de dediği gibi erkeklerin daha önemsiz olan büyük bir kısmı için. Ama inanın ben erkeklerin geri kalan kısmıyla hiç karşılaşmadım. Yazıma son verirken cümlenin devamını da yazayım belki geriye kalan azınlığın düşüncesiyle ilgilenen olur. "Bir kısım erkek de vardır ki kadında her şeyden çok cehalet arzu etmeyecek kadar aklı başında ve eğitimlidirler."  Hoşça kalın...


Not: Bu söze göre erkekler 2'ye ayrılıyor daha önemsiz olan büyük bir kısım ve aslında önemli olan küçük kısım hal böyle olunca kadınlar da 2'e ayrılıyor gerçekten ahmak olanlar ve ahmak taklidi yapanlar.

   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder