12 Mayıs 2019 Pazar

Jane Austen Kitap Kulübü 3. Toplantı Bilgileri


Merhaba,

Jane Austen Kitap Kulübü'nün gelecek toplantı tarihinin 18 Mayıs Cumartesi saat 19.30 olduğunu bildirmekten onur duyarım. Yeeey! Yine GalataPerform'dayız.

Bu sefer tartışacağımız eser Gurur ve Önyargı. Pride and Prejudice'ı Aşk ve Gurur olarak çevirenlere ağır konuşacağımız, Jane Austen'i romantik komedi yazarı diye tanımlayanlara burun kıvıracağımız, uyarlama yapıyorum diye eseri katledenlere güleceğimiz bu toplantıyı kaçırmamanızı salık veririm. Aksi durumda çok kötü bir şey olur ve üzülebilirsiniz. 

Sonunda laf nasıl olduğunu asla anlayamadığımız bir biçimde Bay Darcy'ye gelmekten kurtulacak çünkü bu sefer konumuz Zat-ı Şahaneleri. E tabii eserin edebi özelliklerinden de bahsederiz bi ara. Dönemin sosyo-ekonomik özellikleri ışığında karakter tahlilleri yaparız biraz da. Yetişkin insanlarız sonuçta(!) Neden yapmayalım, hiç!

Toplantı iftar saatine geliyor diye düşünüyorsanız hep beraber iftar yapmayı da planlıyoruz. Gelmeye karar verirseniz bana mesaj atmanız yeterli. Aklınıza takılan her şeyi sorabilirsiniz.

O zaman ben elim çenemde mesajlarınızı bekliyor olacağım.

Şeyi söylemiş miydim? 2005 yapımı Aşk ve Gurur filminin bir kısmını beraber izleyecek ve en sevdiğimiz sahneleri sardırıp sardırıp yorumlayacağız. 

İletişim;
Twitter: austenzede
İnstagram: austenzedee (dikkat sonunda iki "e" var)

O zaman saatlerimizi ayarlayalım. Hadi görüşürüz.

2 yorum: