11 Ağustos 2017 Cuma

Kısa Süreli Tatilde Austen İzleri

Merhaba!
Jane Austen hayatımın on dört bin yanına sızmış durumda kesin bilgi yayalım.
Şehirlerarası otobüslerin film seçimlerini bilirsiniz iki üç komedi, birkaç aksiyon, iki de romantik film koyarlar biter. Ama geçen gün metro turizmle seyehat ederken hem de garip haberlerle gündemden düşmeyen bu otobüsten beklentim eksi sonsuzken filmlere bir göz atayım dedim. Aşk ve Gurur ve Zombiler bana ekrandan göz kırpmasın mı işte o anda tatilimin güzel geçeceğini anladım. İşte bunlar görmek istediğimiz manzaralar!! Yetmez ama evet.


Bununla bitiyor mu sandınız, bitmedi! Tatile 3 kız çıktığımızı sanıyordum ama dördüncümüz Jane'di galiba :D Kitap fuarında dolaşırken Can Yayınlarının mini kitap köşesine göz attık tam içimden bunların Gurur ve Önyargı'sını neden yapmıyorlar diye ağır konuşmaya başlayacakken arkadaşım bir kitabı kaldırdı ve arkasından Aşk ve Gurur çıkmasın mı Austenzede'de bir bayram havası! Adını Gurur ve Önyargı diye çevirselermiş daha iyi olacakmış ya neyse buna da razıyız. Şimdi Gurur ve Önyargı'yı yeniden okumak için esaslı bir sebebim var. Yey.

Not: Bundan sonra arkadaşlarla otururken herkes çıkarıp masaya telefonlarını koyarken ben de bunu koyacağım saçma bi sohbet mi dönüyo tak açıcam okuycam :D
Not 2: Hep yanımda taşıyacağım dedim ama kitabın yıpranmasına da gönlüm razı olmuyor bi kılıf alsam iyi olacak sonra o kılıfa da bir kılıf sonra da ona da derken böylelikle çıldıracağım.


Twitter profilimde hesabı ilk açtığımdan beri değişmeyen biyografiye "Jane Austen uyarlamaları toplayıcısı ve avcısı"  yazmıştım sonrasında olanlar böyle. Galiba bunu cvme de yazıcam.
Bu arada yüksek lisans için olan dil sınavını geçtim gideyim de Gurur ve Önyargı'yı kendi dilinde okuyayım. (Tek kelimesini bile anlayamadı.)


2 yorum: